Samancı ve Yokuş, Beyşehir’de muhtarlarla buluştu 

Samancı ve Yokuş, Beyşehir’de muhtarlarla buluştu 

Muhtarlar Günü dolayısıyla AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ilçede görev yapan mahalle  muhtarlarıyla biraraya geldi.
Öğretmenevi toplantı salonundaki muhtarlar onuruna verilen yemekte konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, muhtarlık teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel taşlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Mahallelerimizle ilgili beklenti, talep ve şikayet ya da aklınıza gelebilecek her konularda birebir muhtarlarımızla beraber istişarelerimizi yapıyoruz ve en ufak mahalle ile ilgili bir sıkıntı olduğu zamanda ya da mahalle ile ilgili bize bir bilgi geldiği zamanda direk paylaşacağımız isimler muhtarlarımız oluyor.  Sizlerin mahallelerinize hizmet noktasındaki gayretlerinizi çok iyi biliyorum ve nasıl gayretle çalıştığını, çaba gösterdiğini, devletle olan ilişkilerinizi de gayet yakından takip ediyorum. Allah bu yönüyle gayretinizi artırsın inşallah.”dedi.
Samancı konuşmasında, ABD ile yapılan anlaşma sonucunda ara verilen Barış Pınarı Harekatı’na da değinirken, “Barış harekatı neticesinde inşallah başımızdaki bu belaları saranların her birinin şu anda nasıl cumhurbaşkanımıza yalvardıklarını, tüm dünyanın gözü önünde medyada sizler de görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın o dirayetli duruşu, Mehmetçiklerimizin  gayretiyle  inşallah  bölgemizde huzurumuz, güvenimiz ve devletimizin ve milletimizin üzerinde oynanmak istenen oyunlara, bizi bölmek isteyenlere karşı verilmiş olan o dirayet  en güzel cevap olacaktır.  Evet teskereyi biz mecliste birlikte oyladık, birlikte geçirdik ama bazen  konuşmalara bakıyorum, gerçekten üzülüyorum… Tabi  Mehmetçiğimizin Suriye’ye girmesiyle  birlikte bazı güruh çıktı, dediler ki; ‘keşke  diplomasi yollarının sonuna  kadar kullanılmış olması gerekiyordu,  kullansalardı’…   Halbuki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  baştan bu tarafa diplomasiyi en güzel şekilde kullanmak suretiyle aslında onlara mesajı vermiştir. En son geldiğimiz noktada ise  artık kaçınılmaz olan barış pınarı harekatını biz gerçekleştirdik ve buradaki  kararlı duruşu cumhurbaşkanımız ve milletimizin  siyasi  görüşleri ne olursa olsun, bu konuda  destek vermiş olması,  aslında batıyı  caydırmış, batıyı korkutmuştur. Ve gelmiş olduğumuz noktada bugün elhamdülillah cumhurbaşkanımızın  söylemiş olduğu ilkeler ve prensipler doğrultusunda, istekleri doğrultusunda  bugün batı  cumhurbaşkanımızın ayağına kadar geldi.”dedi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da, konuşmasında,  muhtarların kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Artık köy ve kasabalarımız yok, mahallelerimiz var. Mahallerimizin sıkıntıları, sorunları olacak, bu sorun ve sıkıntıları muhtarlarımız kanalıyla yerel yönetimlerimize büyük şehrimize ve elbetteki bakanlıklarımıza ileteceğiz. Bu sorunların çözümü noktasında sizler  ne kadar gayretli olursanız, sizler ne kadar çaba harcarsanız, inanın o kadar çabuk sonuç alabiliyorsunuz.”dedi.
Yokuş, konuşmasında Türkiye’nin bugün sıkıntılı bir süreç yaşadığına da dikkat çekerken, sözü ara verilen Barış Pınarı Harekatı’na getirdi.
“Çevremiz ateş çemberi, malum Mehmetçiğimiz şu anda Suriye topraklarında ve geçici bir süreç yaşıyoruz.  İnşallah bu sürekli hale gelir, yani istiyoruz ki kimse bizim sınır güvenliğimizi tehdit etmemeli. Biz Anadolu coğrafyasında bin yıldır nasıl yaşıyorsak öyle yaşamaya devam edelim. Ama bu coğrafyada bize maalesef  hiçbir zaman  huzur vermediler, bundan sonra da vermeyecekler, hani bir güzel söz vardır; ‘su uyur, düşman uyumaz’ diye. Çünkü  çevremizdeki devletlerin kendi iradeleri ile yönetilemediğini hepimiz biliyoruz, emperyalist güçlerin Irak’ta, Suriye’de, Arap dünyasında, Ortadoğu’da neler yaptığını  hep beraber görüyor ve yaşıyoruz.” dedi. 
“SURİYE HAREKATINDA HÜKÜMETİMİZ VE DEVLETİMİZLE BERABERİZ, MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”
Türk milleti olarak bu coğrafyada huzur içerisinde yaşamak istediklerini belirten Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz bu coğrafyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Kan dökülmesin istiyoruz, ancak Türk milletine yönelecek, Türk coğrafyasına yönelecek hiçbir tehditede papuç bırakmayız.  Çünkü 7 bin yıllık tarihi olan, yüce İslam’aen büyük hizmeti yapmış olan bir milletin evlatlayız.  Bir milletin bakiyesiyiz, o bakımdan  hükümetimizin Suriye harekatında ve özelikle şunu ifade etmek isteriz ki; topyekün beraberiz. Mehmetçiğimizle beraberiz, hükümetimizle beraberiz, devletimizle beraberiz. Hiçbir milli  konuda ayrı düşmemiz zaten düşünülemez. O bakımdan biz iktidar muhalefet ayrımı yapmadan  teskereye oy vermiş milletvekilleriz ve biz bu oylarımızı milletimizin bekası, devletimizin geleceği, milletimizin bu coğrafyada huzur içinde yaşaması için  milletimizin arzusu olduğu için verdik. Aldığımız vekaletin gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”
Programa, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Boru, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Turfand, daire amirleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  (Cafer Kaşık)