İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Beyşehir’de

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Beyşehir’de

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu,  partisinin Beyşehir İlçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye daha iyi olsun diye yollardayız” dedi.
Parti çalışmaları için beraberindeki bazı milletvekilleri ile Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen Tatlıoğlu, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bir mermer fabrikası ile silah fabrikasını gezdi.
Daha sonra partisinin Beyşehir İlçe Teşkilatı’nda partililere hitaben bir konuşma yapan Tatlıoğlu, Beyşehir organize sanayisinin kendisini oldukça şaşırttığını belirterek, “Bu çalışkanlığı, bu teşebbüs ruhu, çok şaşırttı. Başarılar dilerim. Çok gururlandırdı. Anadolu’muzun üretim gücünü eğer imkan verilirse ferasetinin ne demek olduğunu gördük” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasında, Türkiye daha iyi olsun diye yollarda olduklarını vurgulayan Tatlıoğlu, parti olarak çok sıkıntılı zamanlardan geçtiklerini belirterek, “Ama bir yıldır bütün anketlerde üçüncü partiyiz ve artırarak giden partiyiz. İnsanlarımız bize kucaklarını açıyor. Yavaş yavaş, hızlanarak açıyorlar. Bu evet ‘dizel motor’ gibi.  Böyle zor ısınıyor biraz bizim milletin işi bu. Bilemiyorum, hepimiz buradayız değil mi? Yani iki sene önceki bu partiyi kurarken ki Beyşehir ile bugünkü Beyşehir arasındaki fark nasıl, dolayısıyla ısınmış ve kucağını açmışlar. Maalesef öyleydi bizim milletimiz. Yani bir bir korku ortamı var, yani Türkiye hiç böyle bir ortamı yaşamadı. Yani daha önceleri, ne 12 eylül, ne 28 şubat; bakın 12 Eylül’ü hepiniz yaşamış yaştasınız. Aşağı yukarı  kuvvetli kudretli generaller  Özal’ın televizyona çıkışını engellemedi, engelleseydi  ANAP’lı dönemleri yaşamazdık değil mi.  Çok zor, yasaklı dediğimiz bir dönemde AK Parti  kuruldu 2001de,  kurulduğu gün 4 kanalda canlı yayına çıktı ve ‘yasaklı Türkiye diyorduk’ öyle değil mi ve  Konya’ya geldi yasaklar kalksın diye ve Konya ne varsa verdi, al götür dedi. Hepimizi parti kurduk 2017’de 5 ay sonra genel başkanın fotoğrafını gösterebildi bir tv kanalı, zulüm bu yani. Çok şükür, artık tavşan bayırı aştı, Allah hepinizden razı olsun. Bu, samimiyetle söylüyorum, sizlerin sağlam imanlarıyla oldu. Türkiye bunun için duacı olacaktır. Ve tarih bunu bir not olarak yazacaktır. Şimdi onun için sahadayız. Yahut ta, olmasın televizyon, meydan onların olsun. Biz işimize bakalım” diye konuştu.
Tatlıoğlu, parti olarak mecliste önlerine bir kanun geldiğinde, 20 maddelikse “8 maddesi iyi mi ‘evet’ diyoruz. Yok efendim, bu AK Parti, MHP de... Bizi alakadar etmiyor. İyi mi, bu millet için iyi, oturuyoruz, Fahrettin Bey, gel bakalım, Ahmet Bey, Nihat Bey, Hasan Bey, Şenol Hanım, Aynur hanım gelin bakalım oturuyoruz. Ne diyoruz böyle 12 maddesi kötü mü, ona da ‘hayır’ diyoruz. Ve bunu biz ilk başta yaptığımızda bütün partiler bize şöyle diyordu; ‘ya acemi bunlar, öğrenecekler.’ Şimdi onlar mahçup, birbirlerine diyorlar ki, ‘ya kardeşim her şeye de ‘hayır’ demenin anlamı yok ki, ya her şeye evet demenin de anlamı yok ki, diye şimdi birbirlerini eleştiriyorlar. Neden, biz böyle yapmak için bu partiyi kurduk ya. Doğruya doğru, eğriye eğri demek için parti kurduk. Doğru yolun bu olduğunu bildiğimiz için parti kurduk”