Huğlu’dan Kenya’ya yatırım çağrısı  

Huğlu’dan Kenya’ya yatırım çağrısı  

Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesinde kurulu bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’ne ait silah fabrikasını gezen Kenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselans LeonardNgeywaBoiyo, Konyalı iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı, “Kenya’yı düşünmenizi ve Kenya ile iş yapmanızı bekliyorum. Çünkü Kenya ve Türkiye güçlü olmalılar, olmak zorundalar.”diye konuştu.
Silah fabrikasında üretim hakkında bilgiler alan Boiyo, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nde düzenlenen Kenya ve Seydişehir-Beyşehir-Konya arasında ticari işbirliğini geliştirme toplantısına katıldı.
Boiyo burada yaptığı konuşmada, kendisini Konya’ya davet ederek iki gündür bölgede ağırlayan MÜSİAD Seydibey üyesi Konyalı iş insanlarına teşekkür etti.
Bölgede yaşayan yatırımcı iş adamlarının Kenya’ya olan ilgisini kutladığını belirten Boiyo, “Kenya’nın 2030 yılı vizyonu diye bir programımız var. Endüstriyelleşme ve gelişme üzerine kurulu bu program. Bu programın uygulanması ortaklıklara bağlı. Çok şanslıyız ki, Türkiye güçlü ve güvenilir bir partner. Bizler bu ilişkini naıl daha derinleştirebiliriz, onun üzerinde çalışıyoruz”diye konuştu.
“KENYA ÇOK UZUN VADELİ TİCARET KURULACAK BİR ÜLKE”
MÜSİAD Seydibey Yurtdışı Teşkilatlanma ve Diplomatik ve Uluslararası İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı  ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık ise, Kenya’nın toplantıda da aktarılan kapasitesini bildiklerini ifade ederek, “Kenya’nın bu konuda güzel, çok uzun vadeli ticaret kurulacak bir ülke diye düşünüyoruz.”diye konuştu.
Türkiye’nin savunma sanayisinden de söz eden Tanık, Türkiye’nin savunma sanayisinde son zamanlarda ciddi manada ihracatını geliştirdiğini anlatarak, “Yeni ürünleri dünyaya tanıtmaya başladı, özellikle SİHA olsun, TİHA olsun, Baykal grubunun, ASELSAN’ın, ROKETSAN’ın yapmış olduğu ürünler dünyaya kendini ispatlamış oldu. Fakat Kenya bu kategori içerisinde henüz yok ama inşallah Kenya ile Türkiye savunma sanayisinde de çok güçlü bir birliktelikler olacaktır inşallah. Son on yılda Türk Savunma Sanayisi her sene kendisini ortalama yüzde 15 oranında geliştirdi, ihracatını yükseltti, Türkiye bu yeni vizyonunda 2023 çerçevesinde de savunma sanayi ihracatını bugünkü görüşmelerinde yüzde 50 daha artırmaya gayret edecektir. Bu gelişmelerle beraber de inşallah Kenya da bu ticaretin içerisinde olacaktır. Bir taraftan da sayın büyükelçimizin söylemiş olduğu 250 bin konut yıllık, bu ciddi manada Türkiye’deki bütün sektörleri, Kenya’daki bütün sektörleri harekete geçirebilecek bir sektör inşaat sektörü. Nihayetinde konut demek, mobilya ihtiyacı, küçük ev aletleri ihtiyacı, beyaz eşya ihtiyacı ve çeşitli ihtiyaçları da beraberinde getirecektir. Ülkemizin de mobilya konusunda tecrübeli olduğunu düşünürsek ülkemiz için bu gerçekten güzel bir fırsat. İnşallah bütün sektörlerde Türkiye ve Kenya ilişkileri en güzel şekilde ve ileride uzun vadede kendisini yüceltmiş, yükseltmiş olur. Bu vesileyle de ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.”dedi.
Toplantıda söz alan iş adamları da Kenya’ya yatırım noktasında üzerlerine ne düşüyorsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirtirken, bunun özellikle Türkiye açısından da kaçınılmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Kenya Büyükelçisi Boiyo, Beyşehir ziyaretinde Huğlu’nun yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  bazı silah fabrikalarını da gezerken, İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile tarihi Eşrefoğlu Camisi ve bedestenini de ziyaret etti.