HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir başkanlığında, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.
İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, korona virüs hakkında bilgi aktarıldı. İlk olarak Çin’de görülen ancak sonrasında tüm dünyaya yayılan korona virüsü salgınının ülkemizde görülmesiyle Kovid-19 ismiyle de bilinen bu salgının insan vücudundaki etkilerini bilmenin oldukça önemli olduğu uzmanlarca ifade edilirken ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı gibi semptomlara dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. 
Vatandaşla birebir çalışan personelin ve çalışma mekanlarının hijyen ve temizliğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Özdemir, sık aralıklarla dezenfektan kullanılmasını bu konuda hem daire amirlerinin hem de personelin daha duyarlı ve titiz davranmaları gerektiği konularına değindi. Öte yandan ilçede salgına yakalanan vatandaşların durumlarının iyi olduğunu ve sadece Esence Mahallesinde karantina olduğunu bildirdi. Bu konuda bizlere yapılacak en büyük desteğin vatandaşların evde kalması olduğunu söyledi.
Kaymakam Özdemir, kamuoyunu Koronavirüs hakkında bilgi kirliliği yapmamaları konusunda uyararak, bu anlamda devletin koyduğu kurallara uyulması, kaygı ve endişe duyulmamasını dile getirdi.
Toplantıya, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Kendir, Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sıtkı Küçükbuzcu ve Kurum amirleri katıldı.