Beyşehir’in yeni yıldızı: DERYA SİLAH

Beyşehir’in yeni yıldızı: DERYA SİLAH

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren ve av tüfeği üretimi gerçekleştiren bölgemizde son yıllarda sektörün öncü firmaları arasına girmeyi başaran Derya Arms, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer aldı.
2021 yılı Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması arasında yer alan Konyalı firmalar belli oldu. 
Türkiye geneli sıralamasında 728’inci olan Derya Arms, silah sektöründe Beyşehir’in parlayan yeni yıldızı oldu.
KONYA’DA DEVLER ARASINDA!
Türkiye geneli sıralamasında Konya’dan 104’üncü sırada S.S.P. Otomotiv, 213’üncü sırada Eti Alüminyum, 280’inci sırada Konya Şeker SAN, 624’üncü sırada YPS Global Otomobil, 728’inci sırada Derya Silah, 998’inci sırada ise Hilal Deri firmaları yer aldı.
Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Türkiye’de ihracatçı ilk 1000 firma arasına giren Derya Silah’ı tebrik etti.
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de  Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer alan Konyalı firmaları kutladı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, 2021 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 firma açıklandı. 
Listede Konya’dan 6 firma yer aldı. Firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Konyalı sanayicilerimiz üretmeye, istihdama ve ihracata devam ediyor. 2021 yılı İlk 1000 İhracatçı Araştırması’nda Konya’mızdan 6 firmamız yer aldı. Bizlere bu gururu yaşatan, şehrimizin ihracatına katkı veren tüm firmalarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİNDEN FİRMANIN BAŞARI HİKAYESİ
Derya Arms, 1998 yılından bu yana silah sektöründe yer alan ve çıktığı yolda sürekli gelişim kaydederek atölye tarzı, insan merkezli üretimden bugün Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 13 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasında av tüfeği üretimi gerçekleştiriyor.
50’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT 
Ürettiği silahların yüzde 95’ini 50’dan fazla ülkeye ihraç eden Derya Silah, 2018 yılında Türkiye’de av tüfeği ürün grubunda ihracat birinciliği elde ettikten sonra, 2019 yılında Derya VR80 modeli ile ABD’nin en çok satan yarı otomatik av tüfeği ödülüne sahip oldu. 
2021 yılında ise Derya Bullpup modeli ile ABD Golden Bullseye yılın tüfeği ödülü verildi.