Beyşehir’de konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: ‘Yakınlarımızı, Damadımızı Bakan yapmadık.’

Beyşehir’de konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: ‘Yakınlarımızı, Damadımızı Bakan yapmadık.’

Eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Konyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu  geçtiğimiz hafta perşembe günü partisinin ilçe teşkilat hizmet bürosunun açılışını yapmak üzere ilçemiz Beyşehir’e geldi.
Anıt Meydanı Atatürk Caddesi üzerindeki ilçe teşkilat başkanlığı hizmet bürosunu açmak için geldiği programda parti otobüsü üzerinden Beyşehirli vatandaşlara ve partililere hitap eden eski Başbakan Davutoğlu, 2019 yılında bitirilmesi projelendirilen Gembos Yolu, Beyşehir Gölü temizlenme projesi, İçerişehir Mahallesi restorasyon projelerinin hala bitirilemeğini belirterek, ‘Biz Yakınlarımızı, Damadımızı Bakanlığa Getirmedik.’ dedi. İktidardan bunun hesabının sorulması gerektiğini bunun için de Beyşehirli vatandaşları Gelecek Partisi’ne destek vermeye çağırdı.
Davutoğlu, iktidara en büyük desteği Konyalıların verdiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘Bir takım müteahhitlere parayı buluyorsunuz da!  Tünel inşaatına neden bulamıyorsunuz? Çiftçilerimizi, esnaflarımızı faiz lobilerine lokma gibi atanlara sesleniyorum. O lokmalar sizin boğazınızda kalacak! Üreticilerimiz kazanmıyor! Faiz ve rantçılar aracı tefeciler kazanıyor. Bunların hesabını seçim sandığında hep birlikte soracağız. Esnaf çok zor durumda. Kredi vermeyin hibe verin dedik. Şimdi ne oldu? Zor durumdaki esnaf iyice borç bataklığına sürüklendi’ diye konuştu.
Eski Başbakan,  Gelecek Partisi Genel Başkanı, Konyalı hemşehrimiz Prof. Dr.  Ahmet Davutoğlu soğuk havada Beyşehirlilere hitap ettiği konuşmasında, yaşanan ekonomik sıkıntılarıda dile getirerek, ‘Yolsuzluklarla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz diye yola çıkanların bugün yolsuzluklara, yasaklara ve yalanlara sığındıklarını gördüğümüz için yola çıktık. Korkutmaya çalıştılar, baskı yaptılar. Ama işte buradayız. 83 milyonu hiçbir ayrım gözetmeden kardeş kılmaya geliyoruz.
Çiftçilerimiz kan ağlıyor, esnafımız kan ağlıyor. Kepenkler iniyor. İşçilerimiz emekçilerimiz kan ağlıyor. Böyle bir günde bu dağlarda yetişmiş olan Davutların Ahmet olarak size söz veriyorum. Susmadık susmayacağız. Niye parti kuruyorsunuz diyenlere cevap veriyorum. 
Biz geçmişte genel başkanlığını, başbakanlığını yaptığımız partide bütün bu yanlışların durması için elimizden geleni yaptık. Allah şahit yaptık. Millet şahit yaptık. Hiçbir makam gözetmedik. Makamları ardımızda bırakıp sadece bu ülkenin halini ve iyiliğini düşündük. 
Ama makamları bıraktığımız gün Türkiye’nin haline bakın bugünkü haline bakın. Dolar 2.80’di. Şimdi 7.50 lirada tutmak için 130 milyar dolar harcadılar. Yoksulluk diz boyu hale geldi. Böyle bir günde beni yetiştiren bu dağların çocuklarına bir borcum var. Onu ödemeye geldim. Kimsenin peşine takılmaya, kimsenin arkasından gitmeye değil, milletimin içinde yürümeye geldim arkadaşlarımla birlikte. Çok çarpıcı birkaç misal vereyim ki Gelecek Partisi neden kuruldu bilin. Geçen sene tüm hububatta yapılan toplam artış yüzde 16. Sütte yüzde 7. Ama gübreye gelen zam geçen sene yüzde 35’di. şimdi daha son 10 gün içinde yüzde 13 daha zam geldi. Yani bir yılda çiftçimize verdikleri fiyat artışını bir gübrede geri aldılar. Yemde yüzde 42, elektrik sulamada yüzde 60 artmış. Doğalgaz zaten aldı başını gidiyor. Ekipmanda yüzde 85, traktörde 50 artmış. Peki çiftçiye verilen ne yüzde 16. İnsaf. Peki neden bu artışlar.
Biz dert dinliyoruz. Biz siyasette zenginleşmeye karşı çıkarak yola çıktık.  Bizi bilenler bilir. Siyaset bizi hiç değiştirmedi. Hep hakkı söyledik. Hep hakkı söylemeye devam edeceğiz. Bizi siyaset zenginleştirmedi. Akrabalarımızı zenginleştirmedi. Yakınlarımızı, damatlarımızı bakanlığa getirmedik. Yapmayın dedik, etmeyin dedik. Bu milletin temiz oylarıyla geldiğiniz iktidarı bozmayın. Ahlakınızı bozmayın, milletin malına emanetine sahip çıkın dedik. 
Biz Yakınlarımızı, Damadımızı Bakanlığa Getirmedik. Bir ekonomi bilmez, bir cahile verdikleri Hazine ve Maliye Bakanlığını şimdi terk edip gitti. Bir yılda 130 milyar dolarını bu memleketin Merkez Bankasında tükettiler. 130 milyar dolar kaybolunca, dolar aldı başını gitti. 9’larda zor tuttular. Şimdi tekrar dolar satarak yerinde tutmaya çalışıyorlar. Biz bıraktığımızda 2.80 liraydı. Şimdi 7.90. Neden oldu bu. Dünyada dolar değer kaybediyor. Burada artıyor. Dolar artınca bizim dolarla işimiz yok dediler. Senin yok ama şu çiftçinin var. Dolar artıyor, mazot artıyor, dolar artıyor gübre artıyor, yem artıyor.  E onların işleri yok tabi. Bir tanesi 4 maaş alıyor. Şimdi bu milletin derdiyle dertlenmeyelim mi” dedi.  
Girdi fiyatlarında üreticinin aleyhinde artışlar yaşandığını da kaydeden Davutoğlu, açılışın ardından esnafı da ziyaret etti. Davutoğlu Seydişehir ve Yalıhüyük’te parti teşkilatlarının açılışına katılmak üzere Beyşehir’den ayrıldı.