BEYŞEHİR’DE 22. RAHVAN AT YARIŞLARI TAMAMLANDI

BEYŞEHİR’DE 22. RAHVAN AT YARIŞLARI TAMAMLANDI

Türkiye’nin farklı illerinden gelen çok sayıda rahvan at ve binicisi katıldığı Beyşehir Belediyesi Rahvan Atlı Spor Kulübünün organizasyonluğunda düzenlenen 22. Geleneksel Rahvan At Yarışlarında büyük coşku yaşandı.
Beyşehir’de Soğla Mevkiinde düzenlenen at yarışları, baş, başaltı, büyük ve küçük orta, deste, 4’lü ve 3’lü tay, ithal A ve ithal B ile İngiliz dörtnal kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışta büyük heyecan yaşanan baş kategorisinde birinci Yunus Arslan, ikinci Hüseyin Coşkun ve üçüncü ise Naim Çeker oldu.
Ayrıca Rahvan At yarışları Baş Kategorisinde Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır adına koşan Şükrü Tokat himayesindeki Bolkar isimli at birinci gelerek Başkanımız Bayındır’a büyük gurur yaşattı.
Açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediyesi Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Fatih Akbıyık, “Yarışlar için uygun ortamı hazırlayan Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a teşekkür ederim. Türkiye’mizin her yerinden bu işe gönül vermiş herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.” diyerek sözü Başkan Bayındır’a bıraktı.
Beyşehir’de yapılan rahvan at yarışları geleneğinin bundan sonra da devam edeceğini belirten, Başkanımız Bayındır yaptığı konuşmasında;
“Rahvan at yarışlarında müsabakaların Beyşehir’de yapılmasına izin veren Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral’e teşekkür ediyorum. Eksiğimizle fazlamızla burada gönül içinde bir hazırlık yaptık. Eksiklerimizden dolayı herkes’den özür dileriz. Bizler tarihe baktığımızda Selçuklu ve Osmanlıya at yetiştiren bölgenin çocukları olarak atalarımızdan aldığımız emaneti doğru taşımak zorundayız. Bu günden itibaren bu yarışlar bizim miladımız olsun. Bundan sonraki dönemlerde yarış zamanı Beyşehir’de at oteli yapmak muradımız olsun. 
Bu anlamda Atlı Spor Kulübü Başkanı ve Erdal Bey’e onursal başkan olarak gayreti ve emeklerinden ötürü, ayrıca Fatih Akbıyık’a ve yönetiminin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beyşehir’e bugün farklı bir gün yaşatma arzusundayız dediler ve yaşattılar.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen çok sayıda rahvan at ve binicilerine ve değerli Beyşehir halkına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral ise, 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a ve Kulüp Başkanına teşekkür etmek istiyorum. Bu kadar kısa bir zamanda böyle bir yarış yeri düzenlemek ve böyle bir pis hazırlamak ve bu türbinleri hazırlamak gerçekten büyük bir maharet. 
Bir de Belediye Başkanım az önce bana bir söz verdi; arkadaşlar onu da sizle paylaşayım teyit etmek açısından inşallah burada atçıların at oteli olacağı güzel bir yer yapılacak. Biz de federasyon olarak eğer işin başında olursak, tekrar buraya bir yarış vermeye söz verelim. Allah tüm katılımcılardan razı olsun. Atlarımızın ayağı düz bassın, tüm atçılara kazasız belasız bir yarış diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Yapılan yarışlardan sonra kategorilerde derece alanisimlere kupa, madalya ve ödülleri, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Küçükmeral, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, MHP İlçe Başkanı Nazım Parla, Belediye meclis üyeleri ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.