Başkan Çiğdem’den Hüyük’e “fabrika” müjdesi
Başkan Çiğdem’den Hüyük’e “fabrika” müjdesi

Başkan Çiğdem’den Hüyük’e “fabrika” müjdesi

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Hüyük halkına ilçedeki istihdama yönelik iki büyük müjdeyi gençlik festivalinde yaptığı kapanış konuşmasında verdi.
İlçeye özel sektörün önümüzdeki günlerde yeni yatırımlar kazandıracağını belirten Çiğdem, “Size iki tane güzel müjde vereceğim. Aslında üç ama, birine güvenemiyorum, saklayacağım.”dedi.
- “Sıra istihdamda...”
Konuşmasında,yerel yönetimler olarak bölgeye yol, elektrik, su vb. gibi her şeyi yaptıklarını belirten Çiğdem, “Neyi yapamıyoruz üç yıldır? İstihdamı sağlayamıyoruz. İstihdam konusunda gerçekten biliyorsunuz ki, bir Kovid ve küresel ekonomi, dolar krizi yaşadık.
Ama bu süreçte de Cenab-ı Allah çok yardım ediyor. Her tarafa dokunduğumuz gibi istihdama da dokunuyoruz. 
- “Özel sektör artık Hüyük’e fabrika yapmaya başlıyor...”
Aramızda iki tane Türkiye, Konya çapında yatırımcı iş insanımız var. Altlıklarını çok önceden oluşturmuştuk; yer teminlerini, arsalarını, projelerini... 
Toplamda iki tane tesisin de önümüzdeki günlerde temel atma törenlerini düzenleyeceğiz. 
Özel sektör artık Hüyük’te de fabrika yapmaya başlıyor.” îfadelerine yer verdi.
- Hüyük’te de bacalar tütecek!
Bunun Hüyük ve kendileri için çok gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Çiğdem, “Hüyük’te, Hüyük’ün köylerinde, mahallelerinde, belki etraf ilçelerden de burayı cazibe merkezi haline getirecek yatırımların startını inşallah 10-15 gün içinde vereceğiz.”diye konuştu.
İstihdama yönelik hayata geçirmeyi planladıkları projeleri bugüne kadar sakladıklarını ancak davet ettikleri festivale katılan yatırımcıların aralarında olduğunu vurgulayan Çiğdem, şöyle devam etti:
“Sağolsunlar yatırımcılarımız burada. Arsalarını aldılar, projelerini çizdirdiler ve buraya geldiler. Aynı zamanda bu gece yine sponsorlarımızdan Saral Grup gecesi. 
Bütün bu gecenin giderleri Saral Grup yatırımcımız tarafından karşılandı. Ben kendilerine ayrıca bundan dolayı da şükranlarımı sunuyorum. 
- Hüyük’e kurutma tesisi...
Gecenin mimari ve yeni yatırımcımız sayesinde Hüyük bir kurutma tesisine kavuşuyor. 15-20 gün sonra temeli atılıyor.”
Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, konuşmasının ardından kürsüye davet ettiği yatırımcı iş insanı Ercan Saral’a teşekkür plaketini ve hediyesini verdi.
- “Başkanımız yatırım yapmamıza vesile oldu...”
Saral da yaptığı konuşmasında, “Çok güzel, değerli ve kaliteli bir başkanımız var. Yatırımcı olarak bizim de burada olmamıza vesile oldu. Kendine bütün buradaki herkesin adına çok teşekkür ediyorum. 
İyi ki varsın başkanım, yatırımlarımız bundan sonra da sayenizde devam edecek inşallah.”sözlerine yer verdi.
Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Hüyük’ün ikinci yatırımcısı olan isim Çimsa yetkilisi Ali Dığrak’a da plaket ve hediyesini verdikten sonra ilçesindeki istihdama yapacağı katkılardan dolayı teşekkür etti, “Çimsa Hüyük’e geliyor. Sondajını durdurdu, suyla ilgili elektrik tesisini kurdu. Önümüzdeki günlerde işletmeyi açmaya başlayacak.”diye konuştu.
- “Hüyük’e yatırım için ‘bismillah’ dedik”
İş insanı Ali Dığrak da, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in destekleriyle Hüyük’e yatırım için “bismillah” dediklerini belirterek, “İnşallah bundan sonra Hüyük’e elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışacağız. Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.