Fen Lisesi’nden Bir Başarı Hikayesi Daha

Fen Lisesi’nden Bir Başarı Hikayesi Daha

2020 yılı YKS (Yükseköğrenim Kurumları Sınavı) sonuçları açıklandı. Tercihler ise 6 - 14 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak.
İlçemizin önde gelen eğitim kurumlarından Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri bu yıl da başarılarıyla gururumuz oldu.
Okul Müdürü Bilal Bülent ALPEREN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
 “2020 yılı YKS sonuçları açıklandığında gördük ki öğrencilerimiz yine oldukça başarılı oldular. Geçmiş yıllarda ilk binde çok sayıda derece elde etmiş bir eğitim kurumu olarak, bu yıl da benzeri tabloyu arzulasak da, ortaya çıkan sonuçları girdi (sınava giren öğrencilerin liseye yerleşme sıraları) ve ilk sıralarda yaşanan yığılmayı dikkate alarak yorumlamak gerekiyor. Böyle olunca da sayısal puan türünde ilk on derece ve Eşit Ağırlık puan türündeki ilk derece başta olmak üzere öğrencilerimi tebrik ediyorum.
Öte yandan geçen yıl sayısal puan türünde Türkiye 170. olan öğrencimiz Ömer Faruk ÜNAL, bu yıl da Eşit Ağırlık puan türünden performansını görmek adına tekrar sınava girdi. Türkiye başarı sırası (ham puana göre) EA 31. ve sözelde 16. oldu. Kendisini ve ailesini ayrıca tebrik ediyorum.
Bu yıl açıklanan kontenjanlara göre yaptığımız değerlendirmede; yeni mezun ve mezun öğrencilerimiz, toplamda yirmi (20) tıp, iki (2) diş hekimliği ve yedi (7) hukuk fakültesi derecesi (devlet üniversiteleri için) elde etmiş gözüküyor.
Bu yıl altıncı dönemde 345 öğrencimizi mezun ettik. Bunlardan yarıya yakını devlet üniversitelerinde; tıp, diş hekimliği ve hukuk fakültelerine yerleşebilecek başarı sıralarında yer almayı başardı. Sadece tıp fakültesine yerleşme şansı yakalayan öğrencilerimizin toplam mezunlarımıza oranı %30,43 oldu. 
Burada bir noktaya dikkat çekmek isterim. Mezun olan 345 öğrencimizin okulumuza yerleşirken elde ettikleri başarı sıraları ve mezun olduklarında ortaya çıkan başarı sıraları dikkate alındığında; tıp fakültelerine yerleşme bakımından, başarı sırası uygun öğrenci sayısı, kayıt sırasında 62 iken YKS aşamasında 105 olmuştur. Bu da ilk sıralar için % 70’e yakın verimlilik anlamına gelmektedir.
Böylesine güzel bir tablonun ortaya çıkması şüphesiz tesadüfi değildir. Bizler, Fetullah Bayır Fen Lisesi ailesi olarak, meselelere daima ‘sorun odaklı’ değil ‘çözüm odaklı’ baktık; ‘İşimiz gücümüz eğitim.’ dedik ve hamdolsun bu sayede ‘Başarı için doğru adres’ konumuna geldik. Bu nedenle de tüm paydaşlarıma (yönetici, öğretmen, destek personeli, öğrenci ve veli) teşekkür ediyorum. 
Kadrolu olarak birlikte olduğumuz personelimizin (yönetici, öğretmen ve destek personeli) tamamı ve zaman zaman birlikte olduğumuz geçici personelin (öğretmen yada destek personeli) tamamına yakınıyla uyumlu bir çalışma ortamımız oldu. Bırakın yazılı uyarıyı, yüksek perdeden sözlü uyarı ihtiyacı bile duymadık karşılıklı olarak. Bunu da ‘samimi’ ve ‘saygın’ iletişime verdiğimiz değer sayesinde başardık; motivasyon adına eksik kalan hususlara takılmadık, yeri geldi kendi dinamiklerimizle motivasyonumuzu artırdık. Hamdolsun gelinen noktada ‘gayet güzel bir okul iklimi’ ortaya çıkmış durumda.Zira ‘dürüst ve idealist olanların daima kazandığı’ gerçeğini hiç unutmadık.
Ortaya çıkan akademik başarının arka planında böylesi bir okul ortamı var. Tatlı bir disiplin, dürüstlük ve saygı olmazsa olmazımız.
Bugün lise tercihi için ilçe dışından okulumuza gelen misafirlerimiz, okul ve pansiyon binamızı gezdiklerinde görüyoruz ki çok beğeniyorlar. Onun için, okul binamızı yaptıran Hayırsever Sayın Fetullah BAYIR’a; pansiyon binamız ve spor salonumuzun yatırım planına alınması ve sonrasındaki süreçte aktif rolü olan milletvekilimiz Sayın Gülay SAMANCI’ya ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Mustafa AKIŞ’a teşekkür ediyorum.
Okul binamız mükemmele yakın durumda, spor salonumuz güzel, pansiyonumuzda ise projeden kaynaklanan küçük bazı problemler var ama onların çözümü de gündemimizde. Bu noktaya gelirken ve halen yol alırken, merkezi kaynaklardan yararlanmak adına siyasi otorite; yerelde de gerektiğinde kamu kurumlarımız yanında, sivil toplum kuruluşları ve kimi hayırseverlerin desteğini daima yanımızda hissettik. Onlara da teşekkür ediyorum.
Bilindiği üzere, bahçemiz çok geniş ve önceki yıl düzenleme adına önemli yol aldık. Kalan kısmı tamamlamak adına en önemli çözüm ortağımız Beyşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Adil BAYINDIR olacak. Kendisine şimdiden teşekkür ediyorum.
İçinde bulunduğumuz süreçte, bir süre önce kamuoyuna da yansıyan güzel bir projemizi de hayata geçirdik ve ‘Değerlerimizle Birlikte’ dedik; okul binamızda katlara, ilçemizin tarihi ve görsel güzelliklerinin adını verip, o katı konuyla ilgili büyük boy fotoğraflarla donattık. Dersliklere de milli kültür dairemizin önde gelen bilim ve sanat insanlarının adını verdik. Bunları yaparken ‘değerlerden geçinen’ değil de ‘değerlerle donanmış’ bir gençlik ülküsüne katkımız olsun istedik.
Ortaya çıkan tablonun, özelde Fetullah Bayır Fen Lisesi, genelde de Beyşehir ve ülkemiz adına umut ve keyif verdiğini değerlendirmekteyiz. Onun için de müsterihiz. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.Biliyoruz ki onlar ‘Büyük Türkiye’ rüyamıza önemli katkı sağlayacaklar. Rabbim emek ve katkı veren herkesten razı olsun.”