Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Tohumda Dev Atılım

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden Tohumda Dev Atılım

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin Konya Şeker ile birlikte yürüttüğü buğday,şeker pancarı, kabak, kavun, hıyar, domates ve biber tohumu çalışmaları meyvesini vermeye başladı. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, “Torku’nun da mimarı olan Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk, Türkiye’de ilk, konsepti belli, amacı, hedefi belli bir üniversite olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ni kurdu. 
Bu modeli ülkemize kazandırdığı için kendisine müteşekkiriz. Sloganımız,‘’bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite’’Ülkemizin ve insanımızın refahını yükseltecek, daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak projeleri hayata geçiren, akademiyle uygulamayı bir araya getiren bir üniversite. 
Tohum ıslahı veya hibrit tohumlarda yüzde yüz yerliliği oluşturmak için ciddi projeler yürütüyoruz. Özelliklebuğday başta olmak üzere bazı ürünlerde önemli mesafe kaydettik. Orta Anadolu’da ve Türkiye’nin her tarafında yaygın olarak üretilen buğday ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda artık tescil aşamasına geldik” dedi.