Belediyenin 2020 yılı bütçesi belli oldu 
Belediyenin 2020 yılı bütçesi belli oldu 

Belediyenin 2020 yılı bütçesi belli oldu 

Belediyenin 2020 yılı bütçesi belli oldu 
Beyşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçesi 73 milyon TL olarak kabul edildi.
Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Bu şehrin vaktini öldürmeye niyetimiz yok” dedi.
2020 yılı gelir ve gider bütçesinin de belirlendiği Beyşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı mutad toplantısının ikinci oturumunda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Bayındır, göreve geldikten sonra hizmet noktasında adeta Beyşehir’le yatıp, Beyşehir’le kalktıklarını belirterek, “Saatimizi hep kuruyoruz. Daha saatin beni uyandırdığına hiç rastlamadım göreve geldiğimden beri.  Saat 04.30’a kuruludur ama ya 03.40 ya da 04.10 gibi uyanırım. Gece 1,2 ya da 12’de yatayım hiç fark etmiyor. Anlatmak istediğim; iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Övünmüyorum. Çok mu şey yaptım? Hayır, yeter mi, yetmez. Öyleyse çalışmaya devam edeceğiz.”şeklinde sözlere yer verdi.
Konuşmasında, önlerinde uzun bir kış mevsimi olduğunu hatırlatan Bayındır, bunun için de hazırlıklı olmak durumunda olduklarını dile getirerek, “Çok yoğun yağışlı bir kış olmasını diliyorum. Siz ‘olmasın’ diyecek sandınız belki. Ama bir metre kar yağısın, Beyşehir Gölü dolsun. Hatta biz o kamyonlarla kar küreyip köprünün üzerinden dökmeyelim. O kadar yüksek olsun. Kar mücadelesinden korkmam ben. Bir 15 gün daha bekleyeceğim. Kasım toplantısında mutlaka konuşacağım. Açıkça konuşacağım, açıkça söylüyorum; değerlendirmem gereken; ben bu kışı mağlubiyetle başlayamam. Ben mağlup olmayı sevmem ama ne yapar yapar bir çözüm buluruz. Hep beraber konuşacağız, istişare edeceğiz. Eğer satılacak yer varsa satacağız. Alınacak makine varsa alacağız, bizim bu şehrin vaktini öldürmeye vaktimiz de, niyetimiz de yok. Her türlü konuda sizlere bilgi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kasım ayında  mutlaka makineleşme konusunda adımları atmamız lazım. Şunun için söylüyorum; Huğlu’da, Üzümlü’de sanayici otobüsü yolda kalmış lafı duyduğum zaman benim nefesimin kesildiği gündür. Örnek veriyorum, organize sanayi şurada, oraya araç girdi çıkamıyor, kar var. Böyle bir şey olamaz. Ben böyle şeylere mağlup olacak haşa yaradanın verdiği afetten korkarım, o ayrı mevzu ama çalışan adam geceden tedbirini alır, kar yere inmeden hazırlığını yapar. Kar da yerde tutmaz, akıllı adam bunu yapar. Efendim, ‘yağsın, sabaha bakarız’ dediğin gün, selam söyle o şehire 4-5 gün bekleyeceksin. O zaman yazık günah, anlatmak istediğim kriz dönemlerinin adamıyımdır. Sizler adına söylüyorum. Sizler de öylesiniz, tanıyorum hepinizi. İyi niyetle geldik, iyi niyetle çalışacağız. İyi niyetle veda edeceğiz. Bu toplantıda o konu yok ama şimdiden duyuruyorum.”dedi.
Başkan Bayındır, konuşmasında, Beyşehir Belediyesi tarafından projelendirileceği  önceki günlerde kamuoyu ile paylaşılan Karaburun Plajı konusuna da değinirken, Mayıs ayı ortası ya da sonuna kadar çalışmaları  bitirmenin gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi, “Erken başlayacağız, planlamamızı yaptıktan sonra devremizi planla geçireceğiz. Aynı şekilde, bizim Güldibi dediğimiz Yalı restoranın devamındaki sahili de  milli parklardan gerekli onayı almak suretiyle bütünlüğüyle birlikte projelendirip sezon sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.”dedi.
Öte yandan, konuşmaların ardından Beyşehir Belediyesi’nin 2020 mali yılı bütçesi de 73 milyon lira olarak kabul edildi.  (Cafer Kaşık)