Ali Akkanat; “Beyşehir’e, bölgeme bir şeyler yapmak beni gururlandırıyor”dedi. AKKANAT İFTARDA BULUŞTURDU

Ali Akkanat; “Beyşehir’e, bölgeme bir şeyler yapmak beni gururlandırıyor”dedi. AKKANAT İFTARDA BULUŞTURDU

Beyşehirli eğitimci, hayırsever işadamı Ali Akkanat, “Beyşehir’e, bölgeme bir şey yapmak hakikaten beni çok gururlandırıyor.” dedi.
Ali Akkanat, Yakamanastır Tabiat Parkı’nda verdiği iftarda Konya il ve Beyşehir ilçe protokolünü bir araya getirdi.
İftardan sonra bir konuşma yapan Ali Akkanat, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. 
Bölgeye ve insanlığa hizmet etmeyi Hak’ka hizmet olarak gördüğünü vurgulayan Akkanat, “Ben bunu bir görev olarak görüyorum. Yani kendime bir mecburiyet gibi görüyorum. Beyşehir’e bir şey yapmak, hakikaten beni çok gururlandırıyor. Beyşehir demeyeyim de bölgem, bölge olarak diyeyim. Valime de dedim. Biz biraz paylaştık. Kardeşim Seydişehir’i, Hüyük’ü aldı. Ben de Beyşehir’i üstleniyorum.” diye konuştu, ardından doğduğu topraklara yaptığı yatırımların geçmiş hikayesini de anlattı. 
Konya Valisi Vahdettin Özkan da, konuşmasında, hayırsever işadamı Ali Akkanat’a Beyşehir ve bölgesine yaptığı hizmet ve yatırımlardan dolayı teşekkür ederken, “Ali Akkanat Bey herkesin teveccühünü ve duasını almıştır. Biz de aynen katılıyoruz bu duaya” ifadelerine yer verdi.
“ALİ AKKANAT’A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, Ali Akkanat’ın bölgenin gururu olduğunu belirterek, “Çok güzel söyledi, dedi ki; ‘ben toprağımı, ülkemi, şehrim Beyşehir’imi ama ‘tek değil’ dedi. Hüyük’ü ile Derebucak’ıyla, Seydişehir’iyle, Derbent’iyle bu boğazı, bu vadiyi, bu AllahüTeala’nın toprağımıza hediye ettiği, masmavi gölün çevresinde, bu dağların vadisindeki, soyların, boyların toplandığı ‘bu toprağa ne yaparsam az diyerek’ geldi. Benim toprağımın büyüğü gitmiş, zekasıyla, aklıyla, bilgisiyle 77’den beri biliyorum kendisini. Öğretmen ve eğitimci olarak dışarıda yaptığı atılımlar ve yatırımlarla elde ettiği gelirini Beyşehir’den bir şey almadan, Beyşehir’e döndüren adam olduğu için, Beyşehir’in eğitiminde, sağlığında, her şeyinde var olduğu için, aylarca, yıllarca 1500-2000’ler çocuklarımıza burs verdiği için, hayrın yolunda olduğu için, bize güzellikler sunduğu için, içinden geçip geldiğimiz üniversiteyi Akkanat yapmıştır. Beyşehir sevgisi ki, o nedenle ona şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi. 
“BEN DE KANIYLA, CANIYLA BİR ALİ AKKANAT ESERİYİM”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise, kendisinin de Ali Akkanat’ın yaptırdığı Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nden mezun bir isim olduğunu ve Ali Akkanat Vakfı’nın burs desteğiyle üniversiteyi okuduğunu vurgulayarak, “Ali Akkanat’ın eserlerinden bahsederler. Tekstil fabrikası, yurtlar, okullar, üniversitedeki binalar. Ama ben de kanıyla, canıyla bir Ali Akkanat eseriyim aslında. Kendisine ben ve benim gibi binlerce öğrenci, ben belki Allah nasip etti, sizler beni milletvekili olarak meclise taşıdınız. Bugün Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı yapıyoruz. İsmimiz nedeniyle belki beni tanıyorsunuz ama, Ali Akkanat’ın böyle binlerce eseri var, tanımadığınız çocuklar, yaptığı binalardan, eğitim kurumlarından hariç. Ben kendisine sizlerin huzurunda çok çok teşekkür ediyorum. Hizmet yolunda hepinize, hepimize başarılar diliyorum.”diye konuştu.
AK Parti Konya Eski Milletvekili Mustafa Kabakçı da, “İnşallah, el birliğiyle hep beraber bu dünyayı bir inciye çevirmenin gayretinde olacağız. Bu gayreti sarfeden Ali Akkanat Bey burada daha güzelini hak ediyor. Bir insan için en büyük övünç kazandırdıklarından, alın terinden bir yere eserler bırakmaktır.”ifadelerine yer verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, Büyükşehir Belediyesi olarak Beyşehir’e hizmet için planlamalarını sürdürdüklerini belirterek, “Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben de malumunuz Beyşehirli’yim. Beyşehir için elimizden geleni yapıyoruz. Zaman zaman bize ulaşıyorlar, sizler de Beyşehir için taleplerinizi iletebilirsiniz ve elimizden geleni de yapmaya hazırız.” diye konuştu.
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, Ali Akkanat’ın güzel eserler ortaya koyduğunu belirterek, “Allah ondan razı olsun. Uluslararası ticaretin Türkiye’deki temsilcileri olarak bu ülkeyi büyütmek için gece gündüz büyük emekler verdiler ve hizmetlerinde, her alanda işte geçtiğimiz günlerde Mevlana Türbemizdeki büyük değişimi, yeni restorasyon çalışmalarını da Ali abimiz sağladı. Yani nerede bir hizmet varsa, Ali Abimiz orada oluyor, Allah sayılarını artırsın.” diye konuştu.
İftar programına, Beyşehir Kaymakam Vekili Ömer Levent Türk, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, yargı mensupları, AK Parti Beyşehir ilçe Başkanı Recep Elkin, Derebucak İlçe Başkanı Adem Sütçü, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve odaların başkanları, basın mensupları katıldı.