İYİ Partili Yokuş, vatandaşın talebine duyarsız kalamayız... “2. bir Lise ve 2. bir PTT acil kurulmalı”

İYİ Partili Yokuş, vatandaşın talebine duyarsız kalamayız... “2. bir Lise ve 2. bir PTT acil kurulmalı”

Son iki haftadır Beyşehir ile ilgili gazetemiz manşet haberlerine İYİ Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş’tan açıklama geldi.
“Geçen haftaki manşet haberimiz”
 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sürecinin sona ermesinden sonra,  Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerindeki öğrenci velileri isyan etti. Beyşehir’de Fettullah Bayır Fen Lisesi’nden başka ikinci bir nitelikli lisenin olmaması, Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren öğrenci ve velilerini adeta çıldırttı ve 
“Beyşehir’e 2. PTT Şubesi açılması haberimiz”
Mevcut PTT şubesi ihtiyaca cevap veremeyecek kadar yoğun. Vatandaşlar şubelerde yoğunluktan dolayı saatlerce sıra beklemekte ve kuyruk oluşmakta. Buda iş ve zaman kaybına neden olmakta. Bazı günler PTT’deki yoğunluktan dolayı işlem yapmak için sırada bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması nedeniyle, vatandaşlar işlerini bir ya da iki gün ertelemek zorunda kalıyor. Bu kapsamda PTT’nin Beyşehir’de ikinci bir şube açması kaçınılmaz hale geliyor haberleri üzerine İYİ Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş bir açıklama gönderdi.
Yokuş, Beyşehir’e hem ikinci bir PTT Şubesi açılabilmesi hem de sınavla öğrenci alan ikinci bir lise açılabilmesi için Ankara’da  gerekli girişimleri yapacağını, konuyu ilgili ve yetkililere ulaştıracağını belirtti.
Bu soruna sahip çıkmanın, özellikle ikinci bir sınavlı lise açılması hususu Beyşehir’in geleceğine sahip çıkmak anlamına geldiğini belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş konu ile ilgili olarak gerek iktidar milletvekilleri ile temas kuracağını gerekse bakanlıklar nezdinde konunun takipçisi olacağını belirterek bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle.
“Beyşehirimizin ihtiyacı olan her hususta desteğimiz tamdır. “Sınavlı 2. bir lise açılması ve 2. bir PTT şubesine ihtiyacın” olduğu noktasında halkımızın haklı talepleri mutlaka karşılanmalıdır . Bu hususta İktidar mensubu bölge milletvekillerimizle birlikte her türlü çalışmaya katkı sağlamaya hazırım. Bilindiği gibi Beyşehirimiz yıllarca hak ettiği hizmetleri Devletten alamamış bir ilçemizdir. Bu ve bunun gibi ihtiyaçların çözümü noktasında her zaman her yerde üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu bildirir, saygı ve sevgilerimi sunarım.” 
Biz de Beyşehir’in Sesi Gazetesi olarak İYİ Parti Konya Milletvekili Beyşehirli hemşehrimiz Fahrettin Yokuş’un Beyşehirli öğrenci velileri ve vatandaşların taleplerine karşı gösterdiği ilgiyi, duyarlılığı, sahiplenmeyi, halkla ne kadar iç içe olduğunun tanımlaması olarak yorumluyor konuyu sahiplenmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, bu sorunların en kısa zamanda çözüleceği umuduyla çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
Ayrıca eğer olursa,  diğer iktidar milletvekilleri ve bürokratlar ile ilgili ve yetkililerden gelecek açıklamayı da gazetemiz sütunlarında yayınlayacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.